Foto bij jaarverslag weidevogelgroep PPPrachtige foto's, de resultaten en trends van het afgelopen jaar in cijfers en een uitgesproken hoop op betere tijden. U leest het in het jaarverslag van de Weidevogelbeschermgroep Binnenveld West.

 

digitaal ondertekenen shutterstock 1361436329 kleinDe eerste nieuwe ANLb contracten voor het beheer vanaf 2022 zijn de deur uit. Digitaal welteverstaan. Door over te stappen op digitaal ondertekenen besparen we een heleboel papier, tijd en rompslomp. 

Deelnemers aan het ANLb ontvingen van ons een mail met daarin uitgelegd hoe het digitale ondertekenproces in zijn werk gaat. De brief met deze uitleg vindt u hier. Mocht u vragen hebben over uw nieuwe contract of over het digitale ondertekenen, neemt u dan contact op met uw veldcoördinator.

IMG 0645 Voorzetting samenwerking KLEHet project Aanleg en herstel van kleine landschapselementen (KLE) wordt verlengd! Kleine landschapselementen zijn goed voor de biodiversiteit en geven het landschap een karakteristieke uitstraling. De provincie Utrecht ziet het belang hiervan in en stelt voor de komende twee jaar nog eens 600.000 euro beschikbaar voor onderhoud en herstel. 

Het geld gaat naar het Platform Kleine Landschapselementen, waar Collectief Utrecht Oost een van de 23 partners is. Om de verlengde samenwerking symbolisch te bekrachtigen, plantten de partners 3 november een hoogstamboomgaard aan in Driebergen.

De afgelopen twee jaar zijn via het platform al 120 elementen in het landelijk gebied aangelegd of hersteld. Met het geld kunnen we de komende jaren weer veel doen aan aanleg, onderhoud en herstel. Meer over ons KLE-project leest u hier.