Afbeelding Beheerpakketten vanaf 2023We hebben groen licht voor het aanbieden van nieuwe contracten voor 2023! Eerdere jaren hadden deelnemers nieuwe contracten in november al in huis. Dit jaar liep alles vertraging op doordat het vaststellen van de voorwaarden in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid veel langer duurde van verwacht. Maar vanaf deze week gaat het aanbieden van de nieuwe contracten dan toch echt van start. Door het opschuiven van verschillende deadlines hebben we hiervoor ook nog even de tijd: tot en met april mogen we nog contracten opstellen of aanpassen.

De nieuwe brochure met alle beheerpakketten vanaf 2023 is vanaf nu in pdf beschikbaar op onze website. Deelnemers aan het ANLb krijgen een gedrukte exemplaar per post toegestuurd.

Bent u nog geen deelnemer maar wel geïnteresseerd in de mogelijkheden van agrarische natuur- en lanschapsbeheer voor uw situatie? Op onze website kunt u meer lezen over de achtergrond en de voorwaarden voor ANLb en wat er komt kijken bij het afsluiten van een overeenkomst. Neemt u met concrete vragen contact met ons op.

BomenvoorBoerenVolgende maand gaat Plan Boom weer van start met het uitdelen van bomen waarmee agrariërs en andere grondeigenaren houtsingels en geriefhoutbosjes aan kunnen leggen. In het pakket voor de Houtsingels zitten veel verschillende soorten: meidoorn, lijsterbes, zwarte els, zomereik, zomerlinde en veldesdoorn. Voor een geriefhoutbosje krijgen aanvragers 500 boompjes, en twee verschillende soorten, afhankelijk van de grondwaterstand. Meer informatie en het aanvraagformulier zijn hier te vinden: https://planboom.nl/plan-boom-utrecht-uitdeelactie-kleine-landschapselementen-27-januari-2023/.


voedselbossen haarzuilensOp 2 november organiseert Natuur- en Milieufederatie Utrecht een excursie naar Voesdelbos Haarzuilens. Initiatiefnemer Maarten Schrama vertelt deze middag over het ontstaan van het idee voor een voedselbos en de verschillende aanplantfases. Ook komen de geleerde lessen aan bod en vertelt hij welke soorten het goed doen en welke niet. Daarnaast zal Maarten toelichten hoe het voedselbos gefinancierd is, welke pachtconstructie er is met de grondeigenaar en hoe de oogst de consument bereikt. De excursie duurt van 15.00-17.00 uur en start vanaf de Thematerweg 10, 3455 SN Utrecht (verzamelen achter restaurant Gasterij Wielrevelt). Aanmelden kan via dit formulier.