IMG 0645 Voorzetting samenwerking KLEHet project Aanleg en herstel van kleine landschapselementen (KLE) wordt verlengd! Kleine landschapselementen zijn goed voor de biodiversiteit en geven het landschap een karakteristieke uitstraling. De provincie Utrecht ziet het belang hiervan in en stelt voor de komende twee jaar nog eens 600.000 euro beschikbaar voor onderhoud en herstel. 

Het geld gaat naar het Platform Kleine Landschapselementen, waar Collectief Utrecht Oost een van de 23 partners is. Om de verlengde samenwerking symbolisch te bekrachtigen, plantten de partners 3 november een hoogstamboomgaard aan in Driebergen.

De afgelopen twee jaar zijn via het platform al 120 elementen in het landelijk gebied aangelegd of hersteld. Met het geld kunnen we de komende jaren weer veel doen aan aanleg, onderhoud en herstel. Meer over ons KLE-project leest u hier.

cow 354428 640De subsidieovereenkomsten voor Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) worden eind 2021 verlengd. Omdat nog niet duidelijk is hoe het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) eruit gaat zien, wordt dit een verlenging voor één jaar. Vanaf 2023 gaat er dan weer een nieuwe periode in. Omdat er veel nieuwe ontwikkelingen zijn, nodigen we onze agrariërs in Utrecht Oost uit om deel te nemen aan één van onze informatiebijeenkomsten hierover in november. 

Het programma, de data en locaties vindt u in deze uitnodigingAanmelden kan via deze pagina.

Vanaf dit najaar kunt u het Utrechts landschap van een hele nieuwe kant beluisteren. Het Kromme Rijnlandschap heeft een fietsroute uitgestippeld die u voert langs 'ontmoetingen' met boeren en buitenlui die al jarenlang samen het landschap maken. De route leidt u in circa 20 kilometer door het afwisselende landschap van het Kromme Rijngebied. Onderweg vindt u verschillende luisterpunten en foto's. De route en luisterlocaties staan vermeld op een fietskaart; de podcasts met verhalen zijn ook offline te beluisteren. Meer informatie over de audiotour én alle downloads vindt u op de site van Kromme Rijnlandschap.